Maafkan Aku Sahabat

Assalamualaikum


Maaf...
aku bukanlah sahabat yang baik..aku bukanlah seorang sahabat yang kau perlukan disisimu..aku juga bukan matahari yang sanggup membakar diriku untukmu ataupun bulan yang sanggup menerangi malammu...
aku hanyalah insan biasa yang sering alpa..yang sering melakukan kesalahan dan kesilapan berulang kali..

mungkin kau memang perlukan sahabat dan teman yang lebih baik dari diri ini
kerana aku tidak pernah meminjamkan telingaku padamu..tangan ini pula hanya akan kuhulur pabila dipinta..mata ini pula sering terlepas pandang..mulut ini sering menyakiti hatimu..

pergilah sahabat..
bukan niat di hati ini ingin menghalau kamu dari hidupku..tapi aku mahu kau dapatkan yang terbaik untuk hidupmu..aku pasti, tanpa aku disisimu, hidup kamu pasti akan lebih baik..
kebahagiaan itu milik kamu
dan jua milikku
aku akan berasa gembira jika melihat kau bahagia
dan aku tak sanggup melihat kau derita bersahabat denganku


 PERSONA  SINI
CHURP CHURP SINI
CUPCAKES  SINI




day 13 - apa yang ada dalam beg duit anda

Assalamualaikum....

Haaaa...sekarang dah dekat 11 malam...
satu hari tak online...Asben bawak broadband pegi Celcom sebab dah setahun...
Dah tu asben plak Ot sampai malam...

Korang dah tido ker...?
Sebelum tido nak update la kejap..satu pun jadi la...
hari ni dah hari ke - 13

"day 13 - apa yang ada dalam beg duit anda"

Apa ehh...macam biasa la...Yang wajib dulu ehh...

1. MyKad
2. MyKid (ada dua anak)
3. Kad Nikah

Yang tak Wajib
1. Duit..(kadang-kadang ada,kadag-kadang takde)
2.Kad Bonuslink
3.Kad mesra Petronas
4.Slip - slip (beli barang yang tak buang lagi...:P )

Tu jer la...buat apa banyak-banyak...semakk la..


 PERSONA  SINI
CHURP CHURP SINI
CUPCAKES  SINI


Contest : Tropicana Twister

Assalamualaikum...

Korang nak menang BMW 320i...jom sertai peraduan ini...
Wahh cam dalam iklan la pulak...





Get ready to win fantastic prizes including a Grand Prize of a BMW 320i.

Here's how you can take part in this contest:

1) Purchase any Tropicana Twister products (2 x 1.5L or 4 x 355ml).

2) Answer four simple questions in the contest form.

3) Fill in your details, attach the product labels and send in your entry to the designated address.

Winners will be randomly selected by the organisers.

The amazing prizes on offer: 

Grand Prize: 1 x BMW 320i

First Prize: 10 x LED TV + Home Theater System

Second Prize: 20 x Laptop

Third Prize: 30 x DSLR Camera

Special Prize: 40 x Tablet Computer

Consolation Prize: 50 x RM500 cash

Weekly Prize: 12 x Gold Coin worth RM5,000

For further information, refer to the contest form.

Contest period: 9 May - 21 July 2011




 PERSONA  SINI
CHURP CHURP SINI
CUPCAKES  SINI

"KAHWIN BERHUTANG?"


Assalamualaikum...



Kahwin...? Sapa yang taknak kahwin...Tapi bila terpaksa berhutang apa cerita...?
berhutang keliling pinggang hanya untuk berumahtangga semakin menjadi ikutan.Dengan kos persandingan yang tinggi dan hantaran yang kadangkala tak masuk akal membebankan bakal pengantin sehingga ada yang sanggup berhutang.Yang peritnya,anak dah besar panjang,hutang tak selesai lagi...Mana silapnya...

Teringat pulak cerita Bujang Lapok....Bila si isteri minta cerai sebab si suami tak belikan barang kemas...
Lebih kurang begini dialognya...:-

Isteri : Ceraikan aku...ceraikan aku..
Suami : Apa yang kau mengarut..
Isteri : Cuba kau tengok orang sebelah tu...Emasnya..Naaaa...sampai sini...
Suami : Aku tiada wang..
Isteri : Ahhh..kau memang..asal aku minta kau marah..asal aku minta kau marah...
Suami : Dulu masa mau kahwin dengan kau,aku tak ada wang,aku pinjam ceti...Sekarang anak kita sudah 3 orang...hutang ceti pun belum habis aku bayar..bunga makin naik..Ini semua mak bapak kau yang salah...
Minta hantaran sampai 5 ribu...
Isteri : habis...kalau maka bapak aku yang salah,kenapa kau terima...
Suami : Sebab kau sudah berjanji untuk hidup semati dengan aku...itu pasal aku terima...
Kalau aku tau jadi begini..aku pun tak hingin...

Hadoiii...seksa kan..kesian pun ada jugak...
Siapa yang kita nak salahkan...
Tapi banyak faktor yang jadi penyebab orang zaman sekarang berhutang untuk kahwin...
Contoh :-
1. Pendapatan rendah
2.Kos perbelanjaan meningkat / mahal
3.Permintaan melampau-lampau..

Banyak kebaikkan dan keburukkan sebenarnya....Zaman sekarang walaupun cuma buat majlis akad nikah.
4,5 ribu memang tak lari...sebab kos barang-barang sekarang semakin tinggi...
Dinasihatkan pada yang nak kahwin tu kalau boleh elakkan dari berhutang...
Tapi kalau nak tunggu si lelaki kumpul duit.alamatnya jadi andartu la pulak si gadis...Sebab lama sangat nak tunggu duit hantaran tu cukup..Lain la kalau si lelaki ni ada simpan duit dari kecil...:)
Rasanya kalau nak berhutang pun boleh tapi beringatlah nak bayar hutang...
Jangan sampai kena kejar pihak bank pulak nanti...

Pasangan yang ingin berkahwin, sedarlah...
  • Hadis riwayat Ahmad dan al-Hakim, "kebanyakan perempuan yang berkat perkahwinannya ialah mudah (rendah) perbelanjaan (mahar)".
  • hantaran kahwin seharusnya adalah pemberian ikhlas pihak lelaki dan bukannya paksaan oleh pihak perempuan
  • janganlah mendekati hutang di awal perkahwinan
  • muafakat antara pasangan sebelum perkahwinan membawa keberkatan yang berterusan dalam perkahwinan
  • jangan gunakan alasan duit tiada untuk tidak berkahwin dan mengambil keputusan untuk terus membujang
  • belajar untuk jadi kreatif dalam menangani bajet yang kecil untuk melangsungkan perkahwinan.
Doa saya semoga anda dan pasangan dapat membina hidup bersama dengan tenang dan tanpa perlu pening memikirkan hutang keliling pinggang. Perkahwinan hanya permulaan kepada lebih banyak keputusan-keputusan penting dalam hidup.



day 12 - apa yang ada dalam beg mekap anda

Assalamualaikum....

Selamat morning....Hari ni dah hari ke -12...Soalan-soalan makin panas dan menguji
jantung dan urat saraf...semakin banyak rahsia terbongkar...hahahha
"apa yang ada dalam beg mekap anda"

Jap ehh...cek dulu...
1st yang ni..wajib ada...saya memang guna produk Miyami..sebab bagus dan sesuai dengan kulit saya...

Mascara super curl..curl la sangat...bulu mata sy ni bagi lentik macam mana pun takkan lentik...

Avon Eyeliner dark brown (untuk kening ) dan Black (untuk mata)

Saya guna produk Silkygirl Berry Pink..Tak menyala sangat dan tak pink sangat..macam neutral...

Saya memang peminat setia White Musk...Baunya lembut..tak menusuk hidung...

beli jer tapi jarang pakai....

Benda ni langsung tak melentikkan bulu mata saya...:(

Mesti ada jugak untuk meratakan kening saya...

Yang ni cuma gambar contoh jer...Eyeshadow mesti ada...

Apa lagi ehh....macam-macam dalm ni..getah rambut ada,kelip rambut anak ada
Tapi kalau dah namanya perempuan..semua yang kata atas memang wajib ada...
Tak kisah la mahal ke murah ke...Branded ke tak....Asal ada...

Korang punya plak...nak tengok boleh...?

Nak menang PERSONA klik SINI
CHURP CHURP SINI
Nak CUPCAKES klik SINI









day 11 - gadjet yang anda ada

Assalamualaikum..

Hari ni dah hari ke-11...cepatnya...Masih bertahan yaawww...

"gadjet yang anda ada"
Huaaaa...saya ni bukan la kaya sangat nak beli gadjet-gadjet nih....
Saya cuma ada handphone aje...tu pun model lama...Terpaksa pakai dulu sebab handphone rosak...
Nak tunggu asben belikan baru...hehehe...
Hajat dihati nak jugak iPad atau Galaxy Tab...Untuk anak-anak...nak bagi dorang kenal dengan kemajuan sekarang...
Ape gadjet korang...? nak tengok...bolehhh..?

Sukenyeerrrr....

Assalamualaikum....

Sukanyerrr...seronoknyerr.....Hahahaha...
Apa yang suka sangat ni...?
Semalam...sembang-sembang kosong dengan asben...Sambil-sambil tu asben baca news online...
Ternampak la gambar janda lawo ni...Rozita Che Wan...
Saya kata pelakon ni lawa..janda..sekarang tengah hot bercinta ngan Shahir...kabonyer...
Saya kata kat asben..."slim kan die ni bang...? B pun nak slim cam dia jugak la..."
Asben kata apa...?
"badan kurus kering nak slim lg watpe..."
Hah...biar betik...betul ke apa saya dengar...? kurus ehh...
Kurus ke saya ni....? muahahaha...best giler bila asben kata saya kurus...
Cam gemok jer...balik-balik saya tanya asben...dengan konfidennya kata saya kurus...
katanya lagi takyah la kasi turun lagi badan tu..dah lawa dah....
Arrgghhh....cam tak caye jer....rasanya nak bongkar balik la baju-baju lama kat stor tu...
Sayang la..ada yang masih cantik dan masih elok....
Dulu lepas beranak anak sulung saiz baju L atau XL....sekarang dah boleh pakai M
Kalau S tu kurus sangat kot..tak sesuai dengan saya....
Alhamdulillah....Seronok sangat...

SAYA

Assalamualaikum...



day 10 - hari ke 10.. apa yang berlaku?

Assalamualaikum....

Semalam tak sempat nak update...
Semalam hari ke -10..."apa yang berlaku "
 Takde apa yang menarik berlaku...
Hari minggu seperti hari-hari biasa...
Semalam asben potong rumput kat depan rumah....Tengahari pulak saya bawak mak mentua pergi
Sekolah Sains..biasa la setiap minggu mak akan melawat adik ipar yang bongsu...
Dah tu balik...tido kejap....Petang pegi balik Sekolah Sains hantar baju adik ipar...
Lepas tu pegi taman bawak anak-anak main kat taman....
Tu jer..takde yang special berlaku semalam...rutin biasa jer...

Apa yang berlaku dengan korang...? citer la sikit....

Nak menang PERSONA klik SINI
CHURP CHURP SINI
Nak CUPCAKES klik SINI

Selamat Morning...

Assalamualaikum....

Selamat morning....Dah pecah laju belum....?
Saya tadi pekena teh tarik ngan roti canai jer...
Lambat pulak saya online hari ni...biasa pukul 8pagi dah tercongok depan pc...
Tadi bawak mak mentua pegi sarapan,pastu abah mentua suruh cuci kereta terus kat carwash....

Huuaaa.....semalam langsung tak update blog tau...blog 30days challenge pun tak buat...hehehe
nanti saya update okeyyy....

Hari ni birthday abah mentua saya Azami B. Mohd Taib yang ke-57 tahun...Kami anak-anak dan cucu-cucu
mendoakan semoga abah  panjang umur dan dimurahkan rezeki...Semoga abah sihat selalu dan dilindungi
Allah S.W.T...Aminn...
Abah & Mak

Untuk anak buah tercayaannggg tidak dilupakan...Kepada Syahmi Irsyad B.Suhaidi...
Hari ni Syahmi dah 4 tahun...Semoga Syahmi tetap jadi budak hensem...dengar kata mama dan abah...
jadi anak yang baik dah soleh....Aminnn.....Cayaaanggg Syahmi...


day 9 - perasaan anda hari ini

Assalamualaikum....

Hari ni 25.06.2011 cabaran hari yang ke- 9...
1st sekali nak ucap TAHNIAH pada kumpulan SEPAH....Adehhh ramai betul yang post pasal SEPAH...
Sampai tak tau nak baca mana satu...hehehe...

" Perasaan anda hari ini..."

Apa ehh perasaan hari ni....masih pagi ni....tak tau lagi apa yang saya rasa....
Cuma ada la sikit perasaan tak sedap hati,tak puas hati,sakit hati...ehhh pesal semua hati jer...
jantung , limpa,usus besar takde ker....?
Perasaan boring pun ada jugak...sebab Asben keje....
haaa...sekarang tetiba rasa sakit hati  jantung plak....Line Berukband cam HAREMMM pagi-pagi ni...
kejap-kejap putus...Rasa nak buang ke longkang...kata jer BERBALOI-BALOI...
Kalu aku buang kat longkang LABOI-LABOI jadinya....
Laboi2 tu cakap orang Labuan...Maksudnya (timbul )...

Apa perasaan korang hari ni....? Gumbira...sedih....suka hingga tak hengattt....
Ce citer..ce citer...


Nak menang PERSONA klik SINI
CHURP CHURP SINI
Nak CUPCAKES klik SINI

Segmen : Wacana Entri Pertama Ku

Assalamualaikum....

Selamat morning uolzzz....
tetiba gatal nak join segmen nih....
Jom Join...



Entry pertama saya bertarikh 29/7/2010
Tapi saya betul-betul aktif tahun awal tahun 2011
Masa tu saya masih guna nama blog " Keeping up with myself "
Sekarang dah tukar dah....
Sila la baca ENTRY PERTAMA SAYA
Jangan gelak ok kalau bahasa tu berterabur....hehehe


BILA SI ISTERI BERBLOG.. SI SUAMI dan ANAK ?

Assalamualaikum....

Yesss...yang di tungu-tunggu...akhirnya....Kali ni untuk para ISTERI dan IBU....
Daku la pun tergolong gak ni..hehehe
Nak join...?  JOM



Hari- hari saya akan berblog....walaupun kadang-kadang satu hari tu satu jer entry saya...

"ceritakan bagaimana anda meluangkan masa di rumah"
Sebagai seorang suri rumah,memang saya etrlalu banyak masa...
kadang-kadang terlebih sudah...hehehe....
Seperti biasa...Bangun pagi saya akan siapkan diri....Dah tu buatkan sarapan Asben..biasanya ait teh jer sebab asben akan minum sikit je...Pas asben dah pegi kerja,saya uruskan anak-anak pulak...
Bila sorang-saorang dah siap mandi,wangi..saya buat kerja rumah pulak...Dah siap siap semua baru la saya bukak pc kesayangan hamba....Saya akan memulakan menjenguk FB..Selalu bukak Blog sekali...
Biasanya pc saya akan sentiasa terbuka...jadi sambil berblogging sambil saya tengok-tengok anak saya...
Masak...? hehehe..saya tinggal kat rumah mentua..bab masak mak mentua ambil alih...
Mak mentua sangat sporting okeyyy...Tu sebab saya yang buat kerja-kerja rumah,contoh mengemas,basuh baju dan lain-lain....

Camana anda leh 'jinak'kan bebelan si suami tu
saya ni kira beruntung sebab asben selalu kerja sampai malam...
Jadi malam saya jarang berblog,selalu blogwalking jer...Asben sangat memahami
sebab dia selalu jadi pengkritik saya...Pukul 9 malam atau 10,kadang-kadang awal saya akan tutup pc...so,saya takde masalah sangat nak berblog...



Nak menang PERSONA klik SINI
CHURP CHURP SINI
Nak CUPCAKES klik SINI

JANGAN PERGI SITU!!!

Assalamualaikum....

Semalam Asben dapat email dari rakan sekerja tapi Branch Shah Alam...
Kat bawah ni emailnya....korang baca la ehh....



Seperti yang diceritakan :-

Rabu, 15/6/11  – saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD  – Tolong jgn duduk situ! 
   1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.

   6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak 'benda'  di sebalik tangga & 'benda'  itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.

   7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda'  tu ada dlm toilet!)

   7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’  nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!

 7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!

  7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu  kt situ. Hantu  tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby” Ya Allah, aduhai!


Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11
  - Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas  & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka!  Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11
  - Anak saya cakap “mama, hantu  tu takut air. Hantu  tu nk main ngan baby, hantu  tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!



P/S : kalau dapat tiket fre pegi mana2 tu google la dulu tempat tu dulu yer atau tanya pada sape yang dah pegi...takut jadi macam cerita kat atas ni...ngeriiii...

day 8 - pergaduhan paling terok yang pernah anda alami

Assalamualaikum.....

Selamat morning uollzzz.....Terfikir sejenak dengar celoteh Dato' Dr.Fadzilah Kamsah pagi tadi di MHI...
" Ingat mati ,jangan takut mati"...mendalam maksudnya tu....
Kita akan sentiasa berbuat baik hari ini jika kita sentiasa mengingati mati....
Ye la ...takkan korang nak buat maksiat kalau korang tau esok korang nak mati....
Jadi sentiasa la ingat mati,sekurang-kurangnya kita akan sedar...huhuhu..

Wokeehhh....hari ni hari ke-8 dah..Yang ni memang payohhhh nak jawab....
pergaduhan paling terok yang pernah anda alami...
Errmm....aaaaa....huuh.....rasanya takde la gadoh yang paling terok...setakat gadoh-gadoh manja ada la....
Tapi dah ini permintaannya kena la bagitau jugak kan....
Tapi yang ni tak tau la teruk ke tak..rasanya biasa-biasa jer...

Peristiwa tu berlaku sebelum saya bertunang dengan Asben tercayangggg...
Kami bergaduh gara-gara orang ketiga...Asben marah sebab saya rapat dengan seorang lelaki...
Lelaki tu sebenarnya kawan saya...Saya rapat dengan kawan saya masa tu..Kebetulan girlfriend dia baru meninggal..
Jadi saya cuba nak pulihkan semangat kawan saya tu....Tapi Asben marah dan cemburu..Maka tercetuslah peperangan...Penat weii sebenarnya gaduh ni..Penat bercakap,kalau tak tahan memang sampai meleleh airmata...Masa tu hampir-hampir kami nak putuskan hubungan...Fuhhh..sampai camtu sekali gaduhnya...
Tapi gaduh-gaduh jadi suami jugak akhirnya kan...hehehe

Korang apa cerita....? Pernah gaduh sampai bertumbuk ke apa...?
Pape pun jangan la kita gaduh sampai teruk-teruk ehh...Takde masalah yang tak boleh selesai...
bawa bincang elok-elok....Paling penting kalau sorang dah tengah panas,yang sorang kena jadi air....
Kalau tak....KEBABOMMMM...

Nak menang PERSONA klik SINI
CHURP CHURP SINI
Nak CUPCAKES klik SINI

day 7 - tiga perangai baek anda

Assalamualaikum...

Selamat Morning uollzzz...Hari ni hari ke-7 cabaran yang mencabar
buah pinggang dan urat sendi saya...muahahaha....
Dak pecah laju belumm...? Arrgghhhh gare2 Zizan la ni....
Nak gitau yg ni dulu....Semalam Astro kat umah dah kena tukar gi Astro Beyond...Pemasangan percuma...
Dan yang pasti dapat tengok Maharajalawak Final esok...
Suke bebenor...

Tiga perangai baek anda....hehehe apa ehh...
Baik ker saya ni....? Opkos la...takkan la jahat sangat kot....sikit pun mesti ada kan....

Perangai baik yang pertama....
*
*
*
Saya ni sebenarnya boleh la dikategorikan MURAH HATI....Ngehhhhh..
Selalunya kalau saya ada duit lebih saya suka belanja orang..biasanya belanja makan la...

Yang kedua....
*
*
*
saya seorang yang PERAMAH okeyyyy....Ada orang kata saya sombong...
Heyyy kenal dulu la..baru korang tau yang saya ni POT PET POT PET boleh tahan....
hahahaha...

Ketiga....
*
*
*
Saya ni boleh la dikatakan RINGAN TULANG...ringan ker...?
Saya suka tolong orang...kalau nak panggil kerja untuk kenduri kendara...boleh punyaaa...
Tak menyesal panggil..hehehe...

Amboiiii...macam puji diri sendiri la pulak kan...Takpe la..dah itu permintaannya....
Puji tak puji...ko hadooo...? Lantakkk...
Apa perangai baek korang....ce citer..ce citer....

Nak menang PERSONA klik SINI
CHURP CHURP SINI
Nak CUPCAKES klik SINI

Senarai AKU PROMOTE KAU PROMOTE AKU...Terima Kasih Uolzzz

Assalamualaikum...

Sape yang dah join segmen Abg Ben tadi angkat tangan...hehehe

kat bawah ni senarai blogger yang dah singgah kat rumah saya...
Korang boleh la melancong kat tempat dorang nanti....

7.http://sitizarizza.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
8.http://irrahady.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
9.http://akueddie.com/2011/06/22/aku-promosi-kau-promosi-aku/
10.http://coretanharapan.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
11.http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
12.http://miss-nadya.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
13.http://frommetoyou85.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
14.http://nikaviolet88diary.blogspot.com/2011/06/segmen-aku-promosi-kau-promosi-aku.html
15.http://maszmadi.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
16.http://mrbaiz.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
17.msredcheesecake.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
18.http://lytulip.blogspot.com
19.http://www.alyaesprezzo.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
20.http://gurlgemini.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
21.http://farahahalife.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
22.http://www.areliff.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
23.http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
24.http://kunangkunang3017.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
25.http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2011/06/segmen-aku-promosi-kau-promosi-aku.html
26.http://www.trioseposen.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
27.http://unguvioletlovelifestory.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html
28.http://amzcampro.blogspot.com/
29.http://izzwanariff.blogspot.com/2011/06/abang-ben-ounye-pasal.html
30.http://papamacho.blogspot.com/2011/06/aku-promosi-kau-promosi-aku.html

AKU PROMOSI KAU PROMOSI AKU

Assalamualaikum...

Nak join...jom Kat SINI


Si Kidal Ku Chaakk...

Assalamualaikum...

Mari belajar bersama Ira...


Mommy = mama
Ayah = mama jugakkk
Atok = tok
nenek = nenek
kakak Yana = naaaa..(menjerit tau..)
nak susu = nenen
tak nak / tak boleh = no..no..no

Tu la perkataan yang selalu disebut...Adik Ira ni cepat belajar...
Contoh
Kalau saya suruh ambik sikat dia tau sikat tu apa dan kat mana letaknya...
Sampah buang kat tong sampah...
Tapi yang paling saya suka kalau dia nak menyusu...Adik akan datang pada saya,tarik tangn saya
pastu adik bagi botol susu kat saya...ermmm..Suruh buat susu la tu...
Kadang-kadang saya suka mainkan dia,saya letak balik botol tu kat meja...Adik akan ambik balik botol tu dan bagi kat saya....adik..adik...nak marah pun tak jadi tengok muka selamber dia tu....



day 6 - tiga perangai burok anda

Assalamualaikum....

Huuuuaaaa....perangai burok...? apa ehh...?
Banyak kot....abis la..terbongkar segala rahsia yang dipendam...
Bakal diketahui umum jap lagi....
Perangai buruk yang pertama....

Jeng...jeng...jeng...
*
*
*
*
*

Saya memang suka marah-marah..Haihh..kadang-kadang tak terkawal...
Eeee....teruk betul...

Perangai buruk yang kedua jatuh kepada.....

*
*
*
*
*

Cakap dengan nada suara yang kuat...haduii nak wat cane...
Kalau suara ni ada butang volume boleh la gak nak slowkan...hehehe
Tapi takde la kuat sangat pun...Cuma ada yang kata cara aku bercakap kasar sangat..
Ye ker...? entah la dah memang macam tu....

Perangai buruk yang ketiga adalah...
*
*
*
*
*

Muahaha....Pelupa tu tak la jugak..Cuai kot....
entah dah berapa banyak harta benda hilang...
I.C jer 2 kali hilang...Hp pun 3 kali dah hilang...iskkk teruk...

Korang pun ada gak kan perangai buruk...ce citer..ce citer...




Bosan Laaa....

Assalamualaikum...

Selamat pagi uolllzzz....huhuhu..ingatkan nak WW je ari ni....
Tetiba la pulak datang ilham...ntah turun dari mana...
Sebenarnya ni cerita borak kosong dengan asben malam tadi...
 Bagi yang dah ada keluarga,mesti tertunggu-tunggu hari Sabtu & Ahad kan...?
Sebab 2 hari tu la dapat bersama anak-anak dan family terchentaaa...

Tapi saya,jarang nak dapat masa sebegitu....
Asben saya bekerja di syarikat oil & gas....Kalau ikutkan hari Sabtu & Ahad memang tak bekerja...
Tapi boleh dikatakan setiap hari Sabtu memang asben akan turun kerja jugak...
Dapat la OT 8jam kan....Sapa nak bagi...?
Malam tadi saya bagitau dengan asben...Saya kata,saya boring abang selalu OT hari Sabtu....
Dah la dari hari Isnin sampai Jumaat asben OT sampai malam....Masa bersama
keluarga sangat terhad....Tapi bila pikirkan benda tu,saya terus pikir yang positif...

Asben kena kerja keras sebab nak cari nafkah untuk kami...
Dan saya teringat cerita kawan asben saya...
Satu hari asben pernah cerita,katanya kawan yang kerja dengan asben tu ada nasihatkan asben.
Katanya.." Jal,sekarang ni mu (kawan asben tu org t'ganu) kerja jer elok-elok...Selagi mu dapat ambik OT
mu ambik je....5tahun akan datang mu tengok hasilnya..."
Itulah kata-kata kawan asben yang saya ingat sampai sekarang...
Jadi,saya tak boleh merungut...sebab asben bekerja nak happykan kami,cari rezeki halal...
Saya percayakan asben...Sesibuk macam mana pun asben..kadang-kadang dia akan mencuri masa
untuk anak-anak...Selalunya hari Ahad...

Takpe la Abang...B paham keadaan abang...Abang bukan pergi mana-mana...Abang cari rezeki...
Semoga kita semua dimurahkan rezeki dan abang diberikan kesihatan yang baik....
Terima kasih abang...Sayannnggg Abang...

WW # Happy Wednesday


SEGMEN : JENGUK IKLAN SANA SINI!!

Assalamualaikum

Nak kumpul duit raya...jommmm.. 
Join ni... Duit Raye
jangan main tipu ehhh...


saya nak tag :

2. Keen

Dah Sedia Ke Belum...?

Assalamaualaikum...

Untuk peringatan bersama...

WAJIB HADIR!!!!

~ Temuduga Sbg “Calon Jenazah” ~
Semua Akan Dikehendaki Hadir Tanpa Sebarang Pengecualian

Kekosongan Jawatan :~
1. Ahli Syurga Dari Awal.
2. Ahli Neraka Dari Awal.
3. Ahli Neraka Sementara .. Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.
Empat Ganjaran Lumayan (Khas Untuk Jawatan 1)
1. Nikmat Kubur.
2. Perlindungan Di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga Yang Kekal Abadi.

Tarikh Temuduga :~
Bila-Bila Masa Secara Adhoc Bermula Dari Saat Membaca Iklan Ini.

Lokasi Temuduga :~
Di Dalam Kubur (Alam Barzakh).
Kelayakan:
Anda Tidak Perlu Bawa Siji-Sijil,Termasuk Sijil Saham Termasuk Saham Internet.
Anda Tidak Perlu Bawa Pingat , Mercedes Mata Belalang Atau Kad Kredit.
Anda Tidak Perlu Bawa Wang Atau Harta Serta Emas Yang Anda Kumpul.
Anda Tidak Perlu Berparas Rupa Yg Cantik, Hensem Atau Berbadan Tegap Atau Seksi.
Sila Bawa Dokumen Asal Iaitu : Iman Dan Amal Serta Sedekah Jariah Sebagai Sokongan.

Panel/Penemuduga :~
Mungkar Dan Nakir.

Enam Soalan Bocor :~
1. Siapa Tuhan Anda?
2. Apa Agama Anda?
3. Siapa Nabi Anda?
4. Apa Kitab Anda?
5. Di Mana Kiblat Anda?
6. Siapa Saudara Anda?

Cara Memohon :~
Anda Cuma Perlu Menunggu Penjemput Yang Berkaliber Untuk Menjemput Anda. Ia Akan Menjemput Anda Pada Bila-Bila Masa Saja (Mungkin Sekejap Lagi). Ia Akan Berlembut Kepada Orang-Orang Tertentu Dan Akan Bengis Kepada Orang-Orang Tertentu. Ia Diberi Nama Izrail...