Pengumuman..!!!

Assalamualaikum.....


Salam Ramadhan kepada semua blogger....Ada satu pengumuman nak buat nih....Mulai esok saya akan jarang berblog di siang hari....kerana esok adalah hari pertama saya bekerja di tempat baru....
Insya Allah saya akan update di sebelah malam....
Bekerja tempat baru,saya tak tau lagi macam mana suasananya...harap semuanya ok...
So,kena la tunjuk perangai yang elok kan..hehehe...

Kepada korang semua...selamat menunaikan ibadah puasa....
Semoga Ramadhan tahun ini akan lebih bermakna buat kita semua...
Semoga Allah menerima ibadah kita andainya dilakukan dengan ikhlas.

Sentiasalah sEtting NiaT, UpGradE ImaN, DoWnLoad SaBar,

 UpLoaD uSaHa, DeLeTe DoSa, UpDaTe Doa & TopUp iLMu 

SuPaYa DptLah REDEEM PaHaLa BanYaK2. . !!!

Selamat Berpuasa....

Bak Kata Abg Ben...Malaysia Boleh!!!...

Assalamualaikum....


Salah satu aksi yang menarik malam tadi....
Singapore tau buat Korean drama jer...
Malaysia cukup dengan sepak berirama lagi....
ada brannn....?

 Memang kami gelak abis la kat umah tengok Safee Sali ngan Amirul buat macam tu malam tadi....
Pemain Malaysia memang terbaikkkk....
Pemain Malaysia boleh improve lagi corak permainan....
Walaupun Malaysia kalah tapi semangat perlawanan tu tetap ada...
Semoga Pasukan Harimau Malaya bangkit semula....

Singapore cam HAREEMMMM!!!!!!

Assalamualaikum....

Memang saya tak puas hati dengan permainan malam ni...
Malaysia cukup bagus corak permainannya...
Saya memuji KETANGKASAN Apek...
Walaupun dilanda KONTROBASI...ehhh..tercakap...
tapi beliau bermain dengan baik....

Saya tak puas hati dengan pemain SINGAPORE....
terlalu banyak buat drama....suka sangat melambatkan masa...
weiiii...drama ko tak laku la kat MALAYSIA NIH....
Yang gol tu plak pemain import....
Apa baranggggg...gol pemain import...
dasar SINGAPURA-PURA....
Mana pergi pemain negara asal....?
Takut nak jumpa HARIMAU ker....

Apapun saya tetap berbangga dengan pemain MALAYSIA...
dan saya tetap menyokong MALAYSIA....
tanah airku sendiri....
GO TIGER...GO TIGER...

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !

Assalamualaikum....


Jom kita meramaikan lagi.... 

Inilah yang dikatakan rezeki...

Assalamualaikum....




Ucaplah Alhamdulillah....Syukur kita kepada Allah....
Tanda syukur itulah taat
Setiap tempat setiap waktu
Syuku itu dapat dilihat
Pada sikap dan tingkah laku
Marilah bersama kita bersyukur
Kepada Allah kita bersyukur

Ya Allah...inilah yang dikatakan rezeki....
Asalkan kita tau nak bersyukur dan sentiasa bersabar...
Allah takkan biarkan hamba-Nya menderita...

Tadi saya pergi interview di AIA Insurans....
Alhamdulillah....mungkin juga rezeki anak-anak....
Maka saya diterima bekerja disitu....
Alhamdulillah gajinya pun ok..
Boleh la untuk belanja anak-anak...
Setahun lebih saya duduk rumah selepas melahirkan anak kedua...
En.Asben pun dah bagi lampu hijau....

Kali ni saya bekerja lagi dengan bangsa Cina...
ahhh...saya dah biasa....sekurang-kurangnya kita boleh 
belajar cara mereka berfikir dan bekerja...
Jangan ikut agama dorang sudahh....hehehe

So,hari Isnin...01 Ogos 2011 bersamaan 1 Ramadhan
bermulalah saya bertugas.....
Hoyeayyyy...



Kritikan demi kritikan....

Assalamualaikum....

Selamat morning untuk semua....dah pecahlaju ke belum....?
Semalam ramai jugak yang ikut segmen Abg Ben kan....
Iskkk tak terbalas lawatan saya...InsyaAllah saya akan lawat jugak nanti...tunggu ajer...
Banyak juga yang mengkritik blog saya....Terima kasih yer....saya terima seadanya....
Kebanyakkan menyuruh saya buang beberapa widget disidebar tu....
Ada la 2,3 saya dah buang dan betulkan....
Ada yang kata lambat loading...ehhh...yer ker....
Saya rasa laju jer....Tu sebab saya dah buang banyak widget...
Ada pulak yang suruh pasang lagu....
ngeee...bukan tak nak...sebelum ni saya pasang ERA.FM...
Tapi pikir-pikir balik,takut ada yang sakit jantung pulak nanti....
Kadang -kadang bila kita buka blog orang yang ada muzik,
tetiba suaranya jadi kuat....opocotttt.....terkezuttt mak....
haaa...tu sebab saya taknak letak....dan satu lagi takut lambat loading...
Korang jugak tak suka kan kalau lambat..last-last tekan tanda X kat atas tu....
ermmm...takpe...blog ni pon baru umur setahun...sentiasa berubah ikut peredaran zaman...
eewaaahhh.....
"Memberitahu kebenaran lalu membuat seseorang itu menangis
 adalah lebih baik dari kita terus berbicara dengan penipuan
 untuk melihat dia ketawa kerana , 
andai kebenaran itu menyakitkan dia , 
percayalah , rasa tertipu itu lebih menghancurkan hatinya "

Kita pegang jer kata-kata ni....InsyaAllah everything will be okeyy....

Ngeeee....Nervous nih...

Assalamualaikum...


nebes nih....petang ni ada interview kat AIA Insurans....
Ya Allah....andai ini benar-benar rezeki ku...
berikanlah kepada ku...
tenangkan hatiku untuk hadapi temuduga petang ni Ya Allah....
Doakan saya yer kawan-kawan...

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger

Assalamualaikum....


Best kan....nak cari kembar saya...
kembar...oooo.... kembar...manakah dikau....

Saya lahir pada 
09 Ogos 1984...
Boleh sambut birthday same-same nih...

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

Assalamualaikum....


Hamboiiii.....nak kritik-kritik blog orang ehhh.....
Ada BRAN ker...? cer kritik...cer kritik....
siap korang kalau tak kritik....
muahahahahaha...(ketawa jahat)

Dia yang saya perlukan...

Assalamualaikum....


Dia yang bersama saya , 

maka dia lah yang saya CINTA .. 

Dia yang selalu saya ingati , 

maka dia lah yang saya selalu RINDUI .. 

Dia yang sentiasa menemani , 

maka dia lah yang saya perlukan dalam hidup ini...



Nak cuba buat la...

Assalamualaikum...

Tinggal seminggu jer lagi nak puasa....tapi sebelum puasa,saya ingat saya nak cuba satu resepi ni...
tengok cara dan kaedahnya nampak susah...tapi saya nak cuba jugak...sebab kat Labuan ni belum ada yang jual...Dengar2 khabar harganya pun boleh tahan mahalnya....
Apakah...?
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

alahai....ni la yang saya nak cuba buat...macaroons....
baru-baru ni tengok kat MasterChef Australia...cara dorang buat tu memang rumit la...tiga jam masa yang diberi tak cukup bagi dorang...kalau saya yang buat agaknya mau 3 hari kot....

Yang bagusnya dia ada tunjuk cara-caranya sekali...
tapi kalau korang nak cuba cara lain,boleh cari kat http://www.kongsiresepi.com/
banyak kat situ....
Saya dah google,banyak yang mencuba buat macaroons ni...ada yang gagal sampai 5kali...memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi...Minat juga penting....
Nanti saya nak cuba...kalau jadi baru saya tunjuk yer hasilnya...
kalau korang tak nak mencuba tapi teringin sangat nak merasa...boleh tempah jer...
kat sini...Kak Awin...
Dia memang bisnes macaroons...tengok macaroons dia pon comey-comey....
korang try la ehh....

6 kelebihan Hari Jumaat...

Assalamaualaikum...

Dah hari Jumaat ke....? Ingatkan baru hari Isnin...ishhh cepatnye masa berlalu....
Salam Jumaat untuk semua...semoga hari yang mulia ini,kita dilimpahi dengan rezeki yang halal,
dan dilindungi Allah S.W.T...Amin...



6 Kelebihan Hari Jumaat
1. Berlakunya hari kiamat.
2. Nabi Adam diciptakan dan dia juga disingkirkan dari syurga.
3. Penghulu segala hari.
4. Selamat dari fitnah kubur bagi yang mati pada hari Jumaat.
5. Kebaikan dengan memotong kuku.
6. Makbulnya doa di antara dua khutbah.

Segmen : BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Assalamualaikum...



Kawan-kawan...jom kita berkawan....kitakan kawan...
Kalau nak kawan, kita berkawan yer....Kalau tak nak kawan,
Takpe...esok-esok kita berkawan....
okey kawan...

PANAS: Pemakaian TUDUNG di-HARAM-kan

Assalamualaikum...

Haramkan tudung?? Baca sampai habis, pastu komen Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia! Ahli ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di Ipta dan Ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan. Ini kerana pelajar pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini. Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yg kurang dan menyebabkan kepala yg melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yg tidak memakai tudung.
Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku? Topik ni sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yg sekiranya tidak deteliti tidak akan nampak.Adakah kerajaan malaysia takut akan hal ini yang dulu begitu marah terhadap Singapura yg memberhentikan 2 org murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah?
Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja kan? Sekarang ape sudah jadi? Paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih. Sekarang malaysia sanggup mengHARAMKAN pemakaian tudung. Pihak JAKIM juga tidak dapat berbuat apa apa dengan isu ini. Ini kerana semuaya terletak di tangan menteri menteri di Malaysia. Bagaimana pula dengan Najib selaku Perdana Menteri kita yang sepatutnye memaenkan peranan penting dalam hal ini?
Bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia UIAM).International islamic university malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi. Universiti ini dahulu yg mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja perkara ini
.
MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam, kiniboleh mengharamkan pemakaian tudung di Malaysia yang kita semua sudah maklum sebagai seorang wanita islam wajib memakai tudung. Isu ini sengaja tidak digembar gemburkan agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun ape-ape reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. Adakah malaysia sudah lemah…? Pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah.
Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
1)TUDUNG SAJI
2)TUDUNG PERIUK
3)TUDUNG TERMOS
4)TUDUNG CAT
dan termasuk jugak TUDUNG BOTOL yang selalu dimainkan oleh budak2 sekolah rendah tuh..haha

p/s : hadoiiii...aku pun terkena okeyyy....

Sangat Teringin.....

Assalamualaikum....

Selamat morning....Hari ni Rabu tanpa kata ker...? Tak peduli...nak berkata-kata jugak....huhuhuhu...Kurang 2 minggu lagi nak masuk bulan Ramadhan....Bulan mengidam nak makan macam-macam...betul tak....? Asal nak berbuka jer,buat perangai la tekak tu nak makan macam-macam....huh!
Haaa..... mula dah meraban,merepek,merapu ntah apa-apa....lari tajuk dah....apa yang saya teringin sangat tu....
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
*

*

*
P/S : Gambar pinjam dari http://www.itismytrip.com/

Kat mana ni...? kalau korang tau,korang teka la....huhuhuhu.....saya teringin nak pergi kat atas tu....bila agaknya boleh dapat yer....? tambahan sekarang http://www.itismytrip.com/ ada promotion.....huaaaaa....
Tau tak...saya sangat jelesss dengan company tempat En.Asben kerja...sebab setiap tahun ada buat vacation trip ke luar negara...(kebanyakkan sekitar Asia)...awal tahun ni pergi Jakarta...Tapi sayang En.Asben tak pergi...lagipun En.Asben masih baru lagi kerja kat situ...segan katanya....kan best kalau dapat pergi satu family...
Ohh yer...sambil-sambil ni saya tolong promote la yer....kalau rasa-rasa nak shopping raya,apakata korang menghabiskan duit korang tu kat Bandung....http://www.itismytrip.com/ tengah buat promotion sekarang....
Murah pun murah...macam best jer kan....jom pergi ramai-ramai....
  
This package excludes:
-          Return air ticket and airport tax
-          ACF : RM30
-          Agent collection fees RM 30/pax
-          Travel Insurance RM36/pax
-          Any other activities out of program and personal expenses
-          Total estimation cost is : RM350/1pax

·         This package includes:
-      3 night accommodation at standard room Hotel Grand Selera or similar
-      -Daily breakfast x 2 person
-      -Free In Out Transfer from Bandung Airport – Hotel – Bandung Airport
·         Booking Period : immidiate
·         Travelling date: 01 Aug 2011 – 26 Aug 2011
·         HOTEL: 3* Hotel Grand Selera or similar
Untuk keterangan lanjut korang kilk jer kat laman web dorang tu...

Psssttt.....nak pujuk En.Asben la....:)





WW # Senyum...Tak perlu Kata Apa-apa


Giveaway : Saya bertudung dan saya sangat Pretty.

Assalamualaikum....

Selamat malam...jalan-jalan tadi...lawat sana...lawat sini...
terjah sana terjah sini....ahah!....terjumpa plak satu giveaway yang sedang berlangsung....
Nak join ke tak...join je la....mana tau rezeki bulan puasa nanti...
jom reramai menjoinkan diri....kalau taknak join tolong komen yer....sebab pemenangnya dipilih
sape yang paling banyak kena komen....
korang tolong la komen yer....ajak jiran tetangga,pak ngah...tok wan sekali komen kat gambar saya...

Gambar yang kononnya SAYA PRETTY....


cantik tak...cantik tak....muahahaha
Tolong yer kengkawan ku cayangggg....
Tolong komen ajer....

Kak Izwa kena tag oleh saya...

kalau nak join...pegi je kat SINI

Pengajaran untuk semua...









Pengguguran Anak Di Singapura


kalau u all sanggup tengok....rasa nak menitis air mata...
> > Sedih apabila mengenangkan nasib orang Islam di Singapura.
> >Pengguguran anak di Singapura.........Just to share reality
> >dunia skrg.
> >Kami keberatan menyiarkan gambar ini. Kami akui ia ngeri
> >dan akan mengejutkan sebahagian pembaca. Tetapi setelah bebincang
> >panjang,
> >kami dengan berat hati memutuskan untuk menyiarkan gambar ini.
> >Kerana kami berpendapat dan berharap ia dapat menjadi pengajaran kepada
> >semua terutama sekali mereka yang berniat untuk menggugurkan anak, atas
> >apa jua sebab dan alasan...Setengahnya masih merah darah dan sebahagian
> >lagi
> >telah bertukar kepada merah birat akibat telah beberapa hari terperap
> >dalam rumah mayat.
> >Suatu yang pasti, setiap beg plastik mengandungi sekujur
> >tubuh kecil terkulai layu berlumuran darah. Nama ibu, nombor kad
> >pengenalan dan tarikh pengguguran tertera pada kad hijau yang disertakan
> >bersama
> >16 janin yang berusia antara dua minggu dengan enam bulan. Air mengalir
> >merah apabila janin dimandikan bersama urinya sebelum dikafan,
> >disembahyangkan(gambar sisipan) dan kemudian dikebumikan dalam dua liang
> >kubur di
> >Pusara Abadi dekat Lim Chu Kang.Kami & krew TV3 sempat menyaksikan
> >suasana menyayat hati itu dibilik mandi mayat Masjid Pusara Aman
baru-baru
> >ini.Namun
> >tidak mendapat kelulusan utk tayangan dari pihak atasan atas pelbagai
> >alasan....
> >Kesemua janin, Melayu/Islam itu baru saja diambil pegawai
> >Persatuan Derma Amanah Muslimin (MTFA) dari tiga buah hospital setempat.
> >Hospital Wanita
> >dan Kanak-kanak Kandang Kerbau (KKH), Hospital Besar Singapura (SGH) dan
> >Hospital Universiti Nasional (NUH). Janin-janin itu tidak dituntut
> >oleh ibu yang mengandungkan mereka selepas menjalani pengguguran di
> >hospital- hospital tersebut.

Sumber maklumat yang sah...saya hanya ingin berkongsi dengan semua...

BEN ASHAARI ,AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA.....

Assalamualaikum...


Jeng...jeng..jeng....
dan pemenangnya adalah.....
merka bertiga yang kat bawah ni....


Kenapa saya pilih Cik Debab....sebab nama blognya unik sangat...
tadi melawat kat rumah dia...
sangat simple...biru...damai jer....

Sebab pilih Han....dia jejaka terakhir yang ikut segmen nih
hehehehe....dan saya suka dia kata blog ni adalah
SEBUAH PERKONGSIAN

Dia ni pulak saya pilih sebab blog dia ada bumi....
katanya dia pencinta bulan...ermmm...
bulan memang cantik...bila pulak nak kebulan En. Fattah oiiii....

Korang boleh melawat rumah dorang ni nanti.....

BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG

Assalamualaikum...

Join segmen lagi....



 latar belakang blog

#Latar belakang blog ni ada banyak love..love...hahaha

 bila mula buka 

# Blog ni mula dibuka pada tahun gajah....hahaha
tak... blog ni dilahirkan pada 29 Julai 2010 di W.P.Labuan
Huaaaa minggu depan dah setahun la yer...happy birthday to my blog....
Tapi mula ketagih dengan blog awal tahun 2011...dorongan dari birasku jugak...kak Izwa
dulu saya tak minat okeyy nak buat blog nih..apa benda blog ni pon saya tak tau...

 kenapa anda buat blog 

# kenapa ehh...ikut-ikut orang...? saja-saja...?
ikut trend...?
Taaakkkk...sebenarnya atas cadangan En.Asben...
Katanya cuba-cuba la berblog...boleh buat duit katanya...
huhuhuh....tujuan saya bukan untuk itu semata-mata...
Saya banyak teroka blog-blog orang...dari situ timbul minat nak berblog...
akhirnya saya pun terjebak dengan dunia blog ni....
Sebenarnya dari beblog ni saya dapat banyak pengetahuan dari laman sosial yang lain...
kawan pon ramai...tak sangka ramai yang suka berblog nih...
blog ni jugak la tempat saya meluahkan segala isi perut  ehh...isi hati yang lama
terperap...dah jadi jeruk dah...tempat untuk merapu ntah apa-apa...
sambil-sambil tu berkongsi maklumat dengan rakan blog..

 sapa idola bloggger anda 


Entry yang banyak dengan kata muslihat...ehh..salah kata nasihat...
maksud yang sangat mendalam...sedalam lautan...
suka join segmen sebab memang besttt...join segmen Abg ben terus follower pun meningkat...
Entry yang santai sesuai dengan nama blognya...
Bila masuk blog Abg Ben,rasa macam kita masuk kedai kopi yang santai...dapat tukar-tukar
pandangan atau cadangan...

nak join....JOM

Suatu Ketika with Love...

Assalamualaikum...


Suatu  ketika...
tetiba terajin terselongkar terjumpa...
hahaha...tu haaaa...kat atas tu....
kad-kad masa bercinta dengan En.Asben dulu....
Dulu rajin sangat nak bagi kad...boleh kata setiap minggu...
yang dalam gambar tu sebahagian jer...ada lagi...saje malu nak tunjuk...(kononnnnn)
sekarang dah kawen jarang pulak nak bagi...ada pon setahun sekali jer...masa birthday asben...hehehe
rasnay nak ulang balik la kenangan tu....kali ni nak pos terus ke tempat kerja asben...
biar kawan-kawan kerja dia jeles...hahaha...
jahaaattt...


Senyum.....Tak perlu kata apa-apa...

Assalamualikum...


Senyum senyum senyum
Senyum senyum
Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan
Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian
Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit


I Completed My 30 Day's Blog Challenge

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...Finally...
So glad  that i have completed my 30 days challenge...
Yesterday was my last day..fuhhhh...
Ehhh..apasal speaking London nih...
Ahaksss...
Korang boleh tengok dan baca kat SINI semua posting  saya dari 
hari pertama sampai hari ke-30...


Sangaaaattttt enjoy okeyyy dengan cabaran ni...
walaupun kadang-kadang letih gak nak pi korek idea tu...
Tapi cabaran saya dah berakhir semalam...
terima kasih pada yang sudi mebaca semua entry saya ...