day 30 - hari ke 30.. apa yang berlaku?

Assalamualaikum....


Hari ni last...yeayyyy.....
Macam-macam yang berlaku hari ni....

Seawal jam 7.00 pagi..
Pergi bandar hantar adik ipar ke Grand Dorsett...Pastu terus pergi 
membreakfastkan diri kat Restoran Seri Keluarga..
Pekena teh tarik dengan kuew tiaw goreng...
Anak sulung makan mee goreng (tapi tak habis) dah tu makan roti canai sekeping...
Si kidal ku chaakkk plak makan kuew tiaw....mak mertuaku makan roti telur...
Lepas makan singgah jap Waterpark...tengok apa yang ada...
Oooo...KPDNKK tengah buat sambutan Hari Pengguna...
Layan la kejap...

Jam 9.00 pagi...
Pergi pasar...mak mertua beli ikan,sayur dan barang dapur sikit....
Kira-kira pukul 10.00 pagi terus balik rumah....
Sampai rumah...jemur kain,mak mertua masak...
anak-anak bermain...

Jam 11.00 pagi..
Si kidal ku chaaakkk melandingkan dirinya...mengantuk sangat sebab pagi tadi bangun awal...
Yang sulung saya suruh tidur takmo..Sebab pukul 2 petang nak pergi bandar lagi...

Jam 12.00 tengahari...
Terasa mengantuk plak...tido la kejap...
memang sekejap...12.45 dah bangun...
Siap-siap apa yang patut....pastu jam 1.00 petang bangunkan si kidal ku chaaakkk...
Yang sulung dah siap tukar baju..(dia tak tidur...malam kang awal la tido tu)

Jam 2.00
Bergerak ke bandar dan terus ke Ujana Kewangan...
order pizza dulu...tapau jer..
pastu cari hadiah untuk birthday anak buah esok...

Jam 3.00 petang
 Pergi Sekolah Sains Labuan..
melawat adik ipar....
Pas makan terus balik rumah...

5.00 petang...
Yang sulung dah melelapkan matanya....(sampai sekarang jam 8.40mlm dia masih tidur...)
sampai ke pagi la tu jawabnya...
hampir terlupa perlawanan Malaysia dan Liverpool...
ooomaigod....ketinggalan setengah jam..
dah 1-0...aiyoo...
nasib baik ada live kat Astro ( huh..padan muka..tadi tengok berita Astro akan didenda)
iskkk cam kabur jer kan..cuba tengok kot ada kat chanel HD...
hah...ada pon...(eksen benor sejak guna Beyond nih)...
Muahaha...jangan marah okeeyyy...
Dengan penuh minat tengok bola...
lepas 1st half rasa cam dah boring...

Jam 7.00 malam
Lepas 2nd half...boring semakin menjadi...tetiba masuk plak boyfriend lama..
Safee Sali...argghhh...kemon dear...ada harapan la pasni..
Dah kata dah...sekali 2 gol dia bantai...
Penuh emosi aku kat depan TV...
(tengok sorang-sorang..sebab orang kat rumah ni takde yang minat nak tengok bola...asben plak belum balik kerja)
Hoyeaayyyy....akhirnyaaaa Malaysia kalah juga...
Malaysia 3 - Liverpool 6...(gol disaat akhir...adesss...)

Jam 8.00 malam...
Mengupdate blog...malam ni dan esok sure ramai yang update pasal bola...
Anak-anak dah tidur...senang sikit mommy dorang ni nak lepak depan PC...
Kat luar rumah hujan turun sangaattt lebat...dengan guruh kilat bagai...
Menanti dengan kesabaran Asben pulang dari kerja...

Hoyyeaaayyy....
Tamat la sudah cabaran 30 hari saya....
tak terasa kan...
Sebulan macam seminggu jer...
pasni nak buat cabaran apa plak...?
Jom kita servey....
ok byeee....






4 ulasan:

Abang Stalker berkata...

sungguh bz ibu muda ni. :) gigih betul dia hrni.haha

Bui Junaidi berkata...

padat sungguh jadual zaleta hari ni yer..*_*

* Zaleta * berkata...

@Abang Stalker

hahah bz bebenor...

* Zaleta * berkata...

@Bui Junaidi

padat sangatttt